Tahtın sahibi – Son dakika Galatasaray haberleri

tarafından
23
Tahtın sahibi – Son dakika Galatasaray haberleri

[ad_1]



Okan Buruk önderliğinde 24. şampiyonluğuna yürüyen Galatasaray, Alanyaspor engelini de aştı. Sarı-kırmızılılar, beklendiği gibi zorlu geçen mücadelenin ilk yarısında aradığı golü bulamadı. Özellikle ilk anlarda savunma arkasına atılan toplarda zorluk yaşayan Aslan’da Nelsson önemli müdahaleler yaptı. Oyunda üstünlüğü ele geçiren sarı-kırmızılıların 25. dakikada Abdülkerim‘le bulduğu gol faul nedeniyle iptal oldu. 41’de ise Mertens‘in nefis vuruşu direğkten geri döndü. İlk yarı golsüz geçilirken; ikinci yarıda sahada bambaşka bir Galatasaray vardı. Okan Buruk’un Hakim Ziyech ve ve Kaan Ayhan hamleleri oyunun gidişatını sarı-kırmızılılar lehine çevirdi.

GALİBİYET SERİSİ 13’E ÇIKTI

Önce Barış Alper Yılmaz 56’da muhteşem vuruşuyla kilidi açtı. Ardından 61’de Hakim Ziyech nazire yaparcasına olağanüstü bir golle 2-0’ı getirdi. Barış Alper, 72’de benzer güzellikte bir gol daha atarken; 83’te sahne alan Mauro İcardi son sözü söyledi. Galatasaray böylece zorlu deplasmandan ikinci yarıda şov yaparak 4-0’lık bir zaferle döndü. Şampiyonluk yolunda bir engeli daha kayıpsız aşan sarı-kırmızılılar, Fenerbahçe‘nin bir önceki gün oturduğu liderlik koltuğunu geri aldı. Süper Lig‘deki galibiyet serisini 13 maça çıkartan Okan Buruk’un öğrencileri, son 6 haftaya 2 puan farkla önde girecek. Galatasaray gelecek hafta evinde Pendikspor‘la karşı karşıya gelecek.

Deplasmanda 6’da 6

20 maçtır bileği bükülmeyen Galatasaray, dış sahada 6’da 6 yaptı. Buruk dönemindeki en uzun serisini tekrarladı (Ekim 2022-Mart 2023).






[ad_2]

Kaynak